perjantai 6. tammikuuta 2023

Valotaideteos

Kaupunkien valotaide jäi minulta tänä vuonna kokematta, mutta tein itselleni oman valoesityksen. Varastossa on paljon edellisen omistajan isän, sähkömiehen, keräämää purkutavaraa. Olen miettinyt niille käyttöä. Sain idean ja tein hamppunarusta naruamppeleita, joihin laitoin pyöreät kuvut ja niihin valosarjoja.Joulu on ohi ja nopeasti se menikin, minimimäärä päiviä. Nyt on loppiaisen aika ja pitkä viikonloppu. Ennen, ennen koronaa, loppiaisena vietettiin kummitytön syntymäpäiviä. Nyt hän ei ole edes Suomessa. 

 

Join loppiaislasten kunniaksi kuumaa mehua grillikatoksessa. Sinne en ole jaksanut lapioida polkua, mutta puuvajan päädystä, ison kuusen alta, sinne pääsee, siellä on vähemmän lunta. 

Löysin jonkun vanhan kannen tai mikä lieneekään kynttilän aluseksi. Sen opin, että sammaleet asetelmiin pitää kerätä ajoissa. Pakkasten ja lumen tultua niitä on vaikea löytää ja käsitellä.

 Kuukin alkoi olla pyöreä valopallo täydentääkseen teostani täydenkuun ajan lähestyessä. Onneksi se meni pilveen eikä tullutkaan yli 20 asteen pakkasta, vaan sitä oli kohtuullisesti, alle 10 astetta. 

Mitähän mieltä oravat, jotka lähipuissa asustavat, ovat taideteoksestani. 

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka hieno idea! Kaunis valoteos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähitellen varaston tavarat löytävät paikan.

   Poista
 2. Minunkin Touhulasta löytyy tuollaisia lampun kupuja muutama. En ole hoksannut niitä tuollaiseen käyttää. Mainio idea :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Idea vapaasti käytettävissä

  VastaaPoista