perjantai 27. tammikuuta 2023

Lunta ja jäätä

 Tuli taas suojasää ja mitä parhain lumipallokeli.Tein lumilyhdyn polkujen risteykseen. Laitoin sen sisälle ledkynttilän, ettei kynttilän liekin lämpö sulattaisi lyhtyä. Yöllä lämmin sää jatkui ja aamulla lyhty oli romahtanut. Polut ja tiet ovat jälleen muuttuneet jäisiksi ja liukkaiksi.


Suojasää muutti puissa olevan lumen raskaaksi ja yksi naapurin avohakkuualueen vieressä olevista kuusista oli kaatunut tien yli. Pari päivää aikaisemmin olin huomannut kuusen kallistuneen, mutta ajattelin, että jos se kaatuisi, se kaatuisi metsään. Joku naapureista oli joutunut poistamaan kuusen tieltä päästäkseen eteenpäin. Vastapäisen mäen asukkaiden postilaatikko oli onneksi säästynyt. Lyhyeltä pätkältä rajaa on nyt kaatunut kaksi kuusta ja kolmaskin on kaatumassa, se on jäänyt nojaamaan muihin puihin.



Jos olisin odottanut ja tehnyt lyhdyn päivää myöhemmin, se olisi säästynyt, sillä ilma pakastui. Pakkanen koristeli kuistin ikkunat jäisillä kuvioilla.
 


Yritin itsekin tehdä jääkuvioita onnistumatta. Joko jää särkyi muottia irrottaessani tai sitten en saanut muotilla syntynyttä kuviota irti. Niin kuin tässä enkelikuviossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti