perjantai 23. heinäkuuta 2021

Kallion kukat

Muut kasvit kärsivät kuumuudesta ja kuivuudesta, mutta kalliolta löytyy kukkia. Ketoneilikat tuovat väriä  kuivuvaan ja kuihtuvaan rinteeseen.Sinä vuonna kun myyrät tuhosivat pihan kasvillisuutta, tein vastaiskun ja perustin kalliopuutarhan. Siis istutin kalliolle kasveja, ylemmäs siirsin toisesta paikasta ketoneilikkaa, alemmas istutin mökin omia kasveja, maksaruohoa ja mehitähtiä. Ostin valkoista maksaruohoa ja punaista kissankäpälää. Ostetut isot mehitähdet eivät selvinneet talvesta. Uusin kasvi on keltainen maksaruoho. Odottelin ystävää autossa kaupungin laidan autokorjaamon edessä kun huomasin kadun reunassa keltaista maksaruohoa. Vaivihkaa nypin sen taimia taskuuni. Joitakin pieniä alkuja on jäänyt henkiin. Kasvit leviävät hitaasti eivätkä muut kuin ketoneilikka kuki tänä vuonna. Vielä mahtuu rikkaruohojakin kasvamaan. Parhaiten voi maksaruoho, joka ilmeisesti on kaukasianmaksaruoho.


Isojen maksaruohojen penkkiin on ilmestynyt luonnonvaraista vaaleakukkaista maksaruohoa. Tänä vuonna taidan juurruttaa sitä, se on todella sitkeä kasvi. Enkä se ja keltainen maksaruoho ryhtyvät leviämään.


Toisessa kohtaa rinnettä leviää suikeroalpi tehokkaasti rönsyjensä avulla.Kasvihuoneen takana olevalla kalliolla kukkii mehitähti. Muutenkin mehitähdet voivat hyvin. Joku sentään nauttii kuivuudesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti