perjantai 16. heinäkuuta 2021

Viemisiä

 Olin menossa lounaalle tuttavien luo lähikaupunkiin. Mietin, mitähän keksisin viemisiksi. Ei haluttanut lähteä ostoksille kuumana päivänä. Katselin mökin rinnettä ja päätin poimia mustikoita. Otin keräysastiaksi vajaan puolen litran pestyn rahkapurkin, jonka palauttamisesta ei tarvitsisi kantaa huolta. Siitä riittäisi marjoja ainakin yhteen piirakkaan. Kaduin monta kertaa valintaa, astia ei millään ruvennut täyttymään. Kuivan rinteen mustikat olivat pieniä kuin pippurit. Lisäksi oli taas hellepäivä.

Syvemmällä metsässä löytyi onneksi isompiakin marjoja. Metsässä vallitsi hieno rauha, vain mustarastaan laulua kuului ja satunnaisen hyttysen ininää. Paarmat iskivät varoittamatta eivätkä vaatteetkaan estäneet niitä pistämästä.

Viemisiksi vielä jääkaapista löytynyt pullo alkoholitonta kotimaista kuohujuomaa.

Ja oksa naapurin ruusupensaasta. Tämä on joku vanha lajike. Kukat tuoksuvat hienosti, mutta ne kuihtuvat   nopeasti. Monesti nuput kuivuvat ennen avautumista. Olen siirtänyt tätä ruusua omalle pihalleni, mutta ilmeisesti väärään paikkaan, sillä se ei viihdy. Täytyy yrittää joskus uudelleen. Nyt ei mitään voi siirtää tai istuttaa, sillä kuivaan maahan ei edes lapio pysty.


Löytyi vielä varastosta lahjapussi ja niin viemiset ovat valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti