lauantai 23. tammikuuta 2021

Vanhan ikkunan uusi elämä

 Olen pitkään miettinyt, mitä laitan kuistin väliseinän takapuolelle. Ensin suunnittelin tekeväni muovilevylle maalauksen. Sitten muistin vanhan ikkunan, jota kunnostin joitakin vuosia sitten. Ikkunoita oli kaksi, paremman niistä sai kummitytär. Minulle jääneelle ikkunalle en ole keksinyt käyttöä, se on seissyt aitassa. Siellä se on nuhraantunut ja patinoitunut. Nyt ryhdyin tekemään siihen maalausta. Askarteluliikkeestä löytyi kaikenlaisia tarvikkeita ja askartelua maalauksen tekeminen oli, kyseessä on muka lasimaalaus.Seinälle kiinnitys oli oma projektinsa, joka ei vielä ole valmis. Nyt ikkuna riippuu seinällä muovinarulla. Kaunis ketju voisi olla tyylikkäämpi ratkaisu.

Etsin pitkään sopivaa kuviota. Sen piti olla jaettavissa kahdelle ruudulle. Tässä on löytämäni malli.

 Piirsin oman versioni mallista paperille ja kiinnitin sen ikkunaruutujen taakse.


Maalit ovat lasimaaleja, mutta oikeasti ne eivät paljoa poikkea vesiväreistä. Toivottavasti värit pysyvät lasissa. Kuvioiden rajaukset jouduin tekemään useampaan kertaan, mutta onneksi olin ostanut siihen käytettävää ainetta kaksi putkiloa.


Nyt toinenkin puoli kuistista alkaa olla valmis.

2 kommenttia:

  1. Kiva tapa antaa vanhalle ikkunalle uusi elämä. Itsekin on joskus tullut tehtyä vastaavanlaisia maalauksia ja käytössä on ollut erilaiset muovilevyt. Täytyy joskus myös kokeilla tuollaista lasimaalausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaspäivinä on keksittävä jotain puuhaa. Maaleja jäi, jatkan maalausta joskus kunhan keksin kohteen.

      Poista