lauantai 9. tammikuuta 2021

Kasvihuoneen talvi

 Heti ensimmäisenä talvena pieni kasvihuoneeni joutui tulikokeeseen - tai parempi termi on varmaan lumitestiin. Ensin tuli runsaasti suojalunta ja sitten vielä runsaammin kevyttä pakkaslunta. Nuoskalumi ei ehtinyt valua katolta ennen pakkasten alkamista. Kaunista on, mutta kestääkö kasvihuone? Ensi töikseni ravistelin enimmät lumet takana olevasta pihlajasta. Sen on ennustettu kaatuvan kasvihuoneen päälle. 

Kasvihuoneen edustan havu- ja varpukoristeet ovat jääneet lumen alle.

Sisälläkin on havuja.

 Ajattelin kokeilla, kestääkö muratti talven kasvihuoneessa. Laitoin sen koreineen isoon soppakattilaan, jonka olen ostanut paikallisen hoivakodin huutokaupasta. Laitoin pohjalle styroksia ja tungin sisälle reunoihin kuplamuovia. 

Varmuuden vuoksi otin muratista muutaman pistokkaan sisälle juurtumaan.

Poltin kasvihuoneessa aluksi koristeena paria kynttilää, sitten lisäsin niitä, koska ajattelin, että kasvihuone lämpenisi niin paljon, että lumet lähtisivät katolta. Se ei onnistunut ja lopulta työnsin harjalla varovasti enimmät lumet alas. Sillä lisää lunta on tulossa. Pimeällä valaistu kasvihuone näyttää lyhdyltä.



2 kommenttia:

  1. Lunta tuli kyllä aika lailla tänä vuonna! Ja kovin suurta painoa ei välttämättä nuo kasvihuoneen muovilevyt kestä. Ihana idea laittaa huoneeseen lyhtyjä, pitää itsekin tehdä sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on tullut todella paljon. Useamman kerran olen varovasti työtänyt sitä pois katolta. Kasvihuoneessa lyhdyt eivät jää lumen alle.

      Poista