torstai 31. joulukuuta 2020

Enkeleitä

 Tänä vuonna en jouluksi ottanut enkelikelloja esiin. Laitoin kuitenkin yhden enkelin jouluruusun seuraksi peilipiirongille. Jouluna kun virittelin tulta pönttöuuniin, kuuntelin samalla ylen ykköstä ja kuulin legendan jouluruususta. Se kertoo köyhästä paimentytöstä, jolla ei ollut mitään annettavaa lahjaksi seimen lapselle. Hänen itkiessään sitä, tuli enkeli Gabriel ja muutti tytön kyyneleet jouluruusuiksi. Maasta kasvoi valkoisia kukkia, joiden keskustassa on risti. Jouluruusua näkee kutsuttavan myös nimellä Winter Angel, talvienkeli.Tämä enkeli ei ole Gabriel, ei sekään, jonka joskus olen saanut lahjaksi ja joka jää vaatekaapin ovessa vähän piiloon keinutuolin takana.

Kun etsin joulutavaroita, huomasin vintiltä löytyneen vanhan, sotketun ja risaisen aapisen. Enkeli siinäkin. Joskus viime tuhatluvulla, sen alkuvuosikymmeninä, lapsille opetettiin kolmenlaisia aakkosia. Silloin myös esimerkiksi kirahvi oli giraffi.

Jouluruusut pelastivat joulukukkien tilanteen. Amaryllis kukki paljon ennen joulua, toinen vana vasta availee kukkaansa. Tukena on lehtikuusen oksia.

Hyasintit taas ovat vielä nuppuisia.


Pyhien jälkeen, kun loput joulukukat myydään alennuksella, ostan lisää jouluruusuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti