perjantai 27. marraskuuta 2020

Lukunurkka

Tämän perjantain, Black fridayn, uutiset merkitsevä sitä, että eristäytyminen mökille on taas ajankohtaista. Koronan tilanne on paha sekä kotona että mökkipaikkakunnalla, ei sentään mökkikunnassa. Nyt on vaan mietittävä, mitä hyvääkin tästä seuraa. Pimeät iltapäivät ja illat voi käyttää vaikkapa lukemiseen. Lukunurkkani ei kuitenkaan ihan onnistunut.



Tässä valossa ei oikein pysty lukemaan. Jalkalamppu on yksi nettiverkkokauppaostos, josta taas sain oppia. Hain sen toisesta kaupunginosasta ja raahasin sen bussilla kotiin. Kysyin myyjältä, minkälainen varjostin siinä on ollut ja hän vastasi, ettei muista kun valaisin on ollut niin pitkään vintillä. Siitä jo olisi pitänyt ymmärtää, että jotain on vialla. Mutta kun olin pitkään etsinyt tämäntyyppistä valaisinta. Meni pitkään, ennen kuin uskalsin edes kokeilla, toimiiko valaisin eikä se tietenkään toiminut. Nyt siinä on teipattuna pieni led-valo ja yritän löytää sille mökkipaikkakunnalta korjaajan. Otin taas esiin Emännän tietokirjan.

 

Etsin ohjetta himmelin tekemiseen. Muistin nimittäin, että kotona on olkia yhden hauskan, mutta ei kovin tuloksekkaan kokoontumisen jäljiltä. Tarkoitus oli toki tehdä himmeleitä, mutta ilta kului jutellessa ja herkutellessa. Kirjasta löytyi kyllä kuva ja juttua himmelistä, siinä surtiin kun perinne oli hiipumassa, siis 30-luvulla. Nyt ainakin minä aion sitä elvyttää, kun aikaa on.


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti löydät kauniille lampullesi korjaajan💚 Oi, itsekin olen kauan haaveillut opettelevani himmelien tekemistä. Siihen on paljon ohjekirjojakin olemassa. Vielä en ole saanut vain aikaiseksi tarttua olkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himmelin tekeminen vaatii pitkää pinnaa, kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Ei minulla niitä ole, mutta aion yrittää himmelin tekemistä.

      Poista