lauantai 26. lokakuuta 2019

Kirjoituslipaston eli sekretääri

Olin etsiskellyt pientä kirjoituslipastoa isompaan kamariin. Paikka, johon sen olin ajatellut asetti rajat lipaston koolle, isompia olisi kyllä löytynyt. Sitten sopiva lipasto löytyi ja vielä lähiseudulta. Sain lipaston puunattua, sen pikku viat kunnostettua ja asetettua sen paikoilleen. Vielä piti etsiä kuivakukkia maljakoihin. Etsin hortensian kukkia kuivattaviksi, mutta tarjolla on vain suuria värillisiä kukintoja ja minä olisin halunnut valkoisia. Mietin jopa ryöstöretkeä puistoon, jonka puumaiset hortensiat kukkivat parhaimmillaan. Lopulta kuivasin seinämaljakkoon muutaman ruusun. Maljakossa lipaston päällä on lepän oksia.





Sijoitin Emännän tietokirjat lipaston hyllylle ja sitten aloin tutkia kirjoja. Löytyi määritelmä: kirjoituslipasto eli sekretääri, lipaston ja vinokantisen kirjoituspulpetin yhteensulautuma. Kirjoituslipasto kuulemma soveltuu mainiosti emännänhuoneen tai makuuhuoneen huonekaluksi, sen laskukannella voi perheenemäntä tehdä tili- ym. muistiinpanonsa. Sopii sille iPadikin hyvin. Mutta: paras valaistus kirjoituspöydälle saadaan, jos sen vasen pää on kännetty ikkunaa kohti. Minun on ehkä alettava kirjoittaa vasemmalla kädellä.






Mustepullo ja kynä odottavat inspiraatiota.


Kirjan kuvissa ylempänä naisen kirjoituspöytä ja alempana Empirekauden kirjoituspöytä.


Lapsena haaveilin kirjoituslipastosta, jonka kannen alle voisin kätkeä salaiset aarteeni. Toive ei vieläkään toteutunut, sillä kirjoituslipastostani puuttu avain. Sopiva avain on etsinnässä.

2 kommenttia:

  1. Hyvän löydön olet tehnyt! Tulee lapsuus mieleen äidilläni on samanlainen lipasto. Kauniisti olet kaiken sommitellut! Hyvää lokakuun loppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää talviajan alkua myös sinulle. Sommittelusta puuttuu se avain, mutta kyllä sopivan avaimen vielä löydän.

      Poista