tiistai 19. heinäkuuta 2016

Piirakka pihan ja metsän marjoista

piirakka pihan ja metsän marjoista Toiselle mökille oli tulossa vieraita ja innostuin leipomaan. Kipinää leipomiseen lisäsi entisen pomoni leipoma mahtava mustikkapiirakka, jota hän tarjosi kun olin pelaamassa tennistä heidän lomapaikallaan. Todella hyvän piirakan jälkeen ei pelien häviäminenkään tuntunut niin pahalta.

                                 kuningatarpiirakka

Oman mökkini pihalta poimin mustikoita ja ahomansikoita.

                                 

Lisäksi löytyi metsävadelmaa. Sitä on runsaasti ja se on yllättävän hyvälaatuista.

                                 

Aloin etsiä marjapiirakan reseptiä netistä tapojeni mukaan hakusanoilla helppo tai nopea marjapiirakka. Lopulta päädyin vanhaan, moneen kertaan käytettyyn kuningatarpiirakan reseptiin hiukan muunnellen. Mökillä ei kannata hienostella, vaan käyttää aineita, joita muutenkin tarvitaan. Erikoisuuksiin tarvittavat ainekset jäävät vanhenemaan kaappeihin.

Omalla mökilläni ei ole sähköuunia. Puuhellan uunia en ole kertaakaan käyttänyt. Enkä leivinuunia leipomiseen, vaikka siten usein lämmitänkin. Toinen syy siihen, että leivon toisella mökillä, on astianpesukone. Iän myötä mukavuudenhalu lisääntyy.

Pullat on poimittu Citymarketin pakastealtaasta.
                           

Hyvin kelpasi piirakka. Pikkumies 7 v pyysi ja sai vielä yhden palan evääksi kotimatkalle.

2 kommenttia:

 1. No varmasti kelpasi, on niin hyvän näköinen.
  Osallista kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan pitänyt laittaa ohje mukaan. Mutta kun en ollut varma tekijänoikeuksista. Ohje oli lehdessä julkaistu yksityishenkilön resepti.

   Poista