sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kamarini kesäasu

kamarini kesäasu Mökissäni on eteinen, tupa ja kaksi kamaria. Isompi kamareista on makuuhuoneeni.


Muurari paikkasi pönttöuunin. Se lämmittää kamarin todella nopeasti. Lattian vanhan korkkimaton alta löytyi lautalattia, joka hiottiin ja maalattiin. Katto ja seinät olivat huonossa kunnossa. Katto paneloitiin, seiniin tuli ohut kipsilevy. Tapetti löytyi rautakaupan halpiskorista.

Kaikki pelargoniat ovat nyt kasvihuoneessa tai ulkona ja kukkapöytä varastossa. Täällä on vain vakituinen asukas juoru sekä kesäsiirtolassa kaksi orkideaa, jotka täällä ovat ennenkin viihtyneet ja ruvenneet tekemään kukkia.


Juoru kukkii. En tiennyt sitä ennen. Tänne tuotuani se on kukkinut joka kesä.


Seinällä oleva valaisin oli ensimmäisiä hankintojani mökkiin.


 Katselin sitä aina antiikkiliikkeen ohi kulkiessani ja lopulta en voinut vastustaa kiusausta. Sähkökaappi on sen yläpuolella ja kerran jotain siellä touhutessaan sähkömies pudotti sulakkeen. Lamppu meni tietysti rikki. Niin paljon se minua harmitti, että teetin uuden kuvun. JL-lasi liimasi kuvun kokoon, teki siitä puumuotin ja puhalsi uuden. Se maksoi, mutta siitä tuli niin hieno, ettei sitä arvaa uudeksi. Ja nyt minulla on muotti jos vaikka joku taas pudottaa sulakkeen.


Sängyn yläpuolella olevan akvarellin ostin Hietalahden kirpputorilta venäläiseltä taideopiskelijalta. Ja vieläkin harmittaa, kun en ostanut hänen toistakin työtään.


Kaapin päällä nämä muistuttavat ajasta, jolloin matkustin. Se oli ennen kuin ostin mökin.
1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista