perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kaupunkikäynnillä tuli ostettua tarvikkeita

olin käymässä kotona Helsingissä ja tein tarvikehankintoja Tuloksia tämänkertaisesta käynnistä Helsingissä. Ensin kalleimmat ostokset Domus Classicasta: ikkunakittiä ja Uunimustaa. Pesin tuvan ikkunan ja huomasin siinä kunnostustarvetta. Sain puristettua vanhasta putkilosta viimeiset tipat kittiä. Rautakaupasta saa nykyisin vain sellaista putkiloikkunakittiä, joka pitää levittää "pursottimella", jonka käytöstä en pidä. Nyt on purkkikittiä seuraavaa korjattavaa ikkunaa varten.

liesimusta ja pellavaöljykitti 

Uunimustalla saa puuhellan päällyksen hienoon kuntoon. Kun hankin mökin, nuohooja tarkasti uunit ja laittoi leivinuunin käyttökieltoon. Paikallinen muurari korjasi sen ja teki siihen uuden yläosan. Puhellaan täytyi ostaa uusi päällinen. Tässä mökissä leivinuuni ja muuri pysyvät tiilipintaisina. Täällä ei ole esikuvana Huvila ja huussi. Pilvisenä päivänä mökissä oli hämärää.

Puuhellan päällyksestä tuli hieno kun se käsitteli uunimustalla

Stockmannilta en ostanut muuta kuin puutarhatarvikkeita. Hansikkaita kuluu. Ja aina ensimämäiseksi niistä menee rikki oikean käden etusormen kärki.

puutarhkäsineet, lannoitteita

Sitten ajattelin käydä katsomassa, joko uusi Fida Roballa on avattu. Jo kaukaa näki, että rakennustelineet ovat vielä paikoillaan, mutta viereiseen rakennukseen oli avattu popup-myymälä ja vaikka siellä oli vain vähän tavaraa, löysin tupaan istuintyynyt. Niitä etsin Stockalta, mutta nyt sain aivan hyvät ihan eri hinnalla.

Tuvan tuoleihin löytyi uudet tuolinpäälliset

Sitten vielä paluumatkalla Kärkkäiseltä uudet Nokian Kontiot. Jo oli aikakin. Ehkä sateet nyt loppuvat kun minulla on ehjät saappaat.

Uudet ja vanhat Nokian Kontiot

4 kommenttia:

 1. Kiva blogi sinulla; olenkin blogissasi ensimmäistä kertaa. Kivoja postauksia ja kauniita kuvia. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta Joensuusta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Sinulla näyttää olevan upea puutarha - katsoin blogiasi. En voi kuin unelmoida vastaavasta kun sukkuloin Helsingin kodin ja toisen mökin, jossa pääasiassa olemme, välillä. Oma mökki on kuitenkin paikka, jossa mielelläni puuhastelen. Aurinkoisia päiviä Joensuuhun.

  VastaaPoista
 3. Taidan olla eka kertaa sun blogissa. Mukava blogi
  Osallistuppas kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kastehelmi-astiat ovat kauniita. Minulla vaan ei ole arpajaisonnea.

   Poista