perjantai 20. lokakuuta 2023

Ennen pakkasta

Olin lykännyt kasvihuoneen pesemistä, mutta nyt oli pakko ryhtyä toimeen kun luvassa oli jakso pakkaspäiviä. Pesun aikaan kasvihuone oli vielä lämmin ja sade rapisi iloisesti kattoon. Ulkopuolelta pesin seiniä, mutta katon vuoro on myöhemmin kun puiden lehdet ovat pudonneet. Jätin tomaattien tukitelineen naruineen paikoilleen. 

Humala pitäisi kai leikata vuosittain, mutta en ole sitä tehnyt. Nyt otin siitä muutamia versoja. Tarkoitus oli tehdä niistä kranssi, mutta siitä ei tullut hyvää. Lopulta pujottelin ja sidoin kävyt valmiiseen kranssipohjaan. Humalainen tuoksu on niin vahva, että tämä on koristeelle paras paikka.


Poistin pihalta pikkukuusia. Osan, jotka sain juurineen maasta, istutan kevällä johonkin sopivaan paikkaan. Osan katkaisin ja laitoin ne mökiltä löytyneisiin pulloihin. Kasvihuoneen eteenkin tuli kuusi.

Hain havuja tien viereen kaatuneesta kuusesta ja tein vuoden ensimmäisen havukranssin. Kynttilän sytyttämisen aika ei mielestäni vielä ole. Tämä on led-kynttilä, joka saa ajastimella valaista kasvihuonetta.

Pelargoniat eivät kestä pakkasta, ne ovat nyt sisällä mökissä. Niitä on paljon, etten sanoisi liikaa. Kuistilla niillä oli tilaa.

Otin sisälle myös viimeiset kehäkukat.

Ja pienen ruusunnupun.

Pakkasiin on nyt varauduttu, mutta toivottavasti talvi ei vielä tule.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Suurin osa liasta lähti vedellä. Sen lisäksi käytin ihan tavallista yleispesuainetta.

      Poista