perjantai 16. kesäkuuta 2023

Poikkeuksellisen lämmintä

 Olin poissa mökiltä muutaman päivän, ensimmäiset hellepäivät. Ja kävi niin kuin olin arvannut, kuolanpioni avasi nuppunsa sinä aikana. Onneksi ehdin nähdä kukat. Niiden seuraksi olivat akilleatkin aloittaneet kukinnan. Kukissa pörräsi pölyttäjiä. Voisivat käydä myös puolukoissa, jotka nekin kukkivat parhaillaan.



Ennen matkaa kastelin kasvihuoneen ja kasvilavojen kasvit, kukkapenkit ja pihan perusteellisesti. Otin vesiletkun jatkon käyttöön, jottei kaikkea vettä tarvinnut kantaa. Kasvit olivatkin selvinneet hyvin helteestä. Kasvu ja kehitys, jota lyhyessä, poikkeuksellisen lämpimässä ajassa oli tapahtunut, hämmästytti. Jopa ensimmäinen tomaatti on jo kypsymässä kasvihuoneessa.

Yrttilaatikkoni sai häädön naapurin puuvajan päädystä, koska se oli kuulemma ruma. Siirsin sen mökilleni, korjasin laatikon ja istutin kasvit uuteen multaan. En sanoisi sitä enää rumaksi kun ruohosipulikin on puhjennut kukkaan.

Sillä on paikka kasvihuoneen takana, jonne tein laatikon ja laitoin sen päälle kehikon. Paikka on aurinkoinen, mutta kallion päällä on vain vähän multaa. Yrttilaatikon lisäksi siellä on nyt astioissa kasvavaa perunaa. Keväällä kehikon päällä oli muovi. Varsinkin toinen perunoista on kasvattanut komean varren, kohta on aika tutkia, löytyykö juuristosta jotain. Ruukuissa on minttua ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti