lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannuskukat

Tänä vuonna seitsemän erilaisen luonnonkukan löytäminen juhannuskimppuuni oli taas helppoa. Päivänkakkaratkin kukkivat jo. Taustan ikkunan olen nyt saanut valmiiksi. Aloitin ikkunan kunnostamisen viime kesänä liian myöhään, tuli niin kylmä, ettei maalausta enää voinut jatkaa. Tänä kesänä on monta maalausprojektia käynnissä. Ikkunoita jatkan sadepäivinä tai kun on liian kuumaa tehdä mitään ulkona. Mökissä on miellyttävän viileää silloinkin kun ulkona on plus 28 astetta.




Uusi juhannuskukkani on suopursu. Pitää vain muistaa käydä suolla katsomassa joko kukinta on juhannuksena alkanut. Tänä vuonna kukinta on todella runsasta.





Samalla voi tarkistaa marjojen tilanteen. Puolukka kukkii ja mustikoissa on jo isoja raakileita. Yöpakkaset eivät kaikkea kukintaa tuhonneet. Kuumanakin päivänä metsäretkelle pitää varautua hyttyskarkotteella, itikoita on runsaasti.



Mökin takana oleva pihlaja kukki ja lakastui niin nopeasti, että sitä tuskin huomasi. Syreenien kukinnot ovat jo ruskeita. Mutta vanha juhannusruusu on ajoittanut kukintansa aivan oikein.

2 kommenttia: