perjantai 22. toukokuuta 2020

Narsissit kukkivat

Tuvan seinustan kukkapenkin vanhat narsissit innostuivat taas kukkimaan sen jälkeen kun jaoin niitä viime vuonna. En tiedä, miten vanhoja ne ovat, mutta minulle ne ovat mökin alkuperäisiä kukkia.Pikkunarsissit metsän reunassa ison koivun alla ovat kukkineet jo pitkään ja alkavat kohta lakastua kun osa toisista narsisseista on vielä nupussa. Perunanarsissien kukinta on jo ohi.


Pääsiäisen Tète-a-Tète-narsisseja on myös toisen kukkapenkin alapuolisessa rinteessä. Siellä on myös vanhoja valkoisia ja keltaisia narsisseja.


Myyrien polun varteen tekemät käytävät kukkivat eri värein. Narsisseja alkaa olla joka puolella. Eivät ne karkoita myyriä niin kuin luulin. Myyrät eivät syö narsisseja, mutta väistävät ne koloja kaivaessaan. Ta siirtävät toiseen paikkaan.Vähän myöhäisempi kukkija on orkideanarsissi. Olen iloinen, että niitä pari on säästynyt.Lisää narsisseja en taida enää hankkia pihalle. Haluaisin sinne kirjopikarililjoja. Muutama niitä kukkiikin, mutta ruukuissa. Toinen ruukku oli talven maassa, toiseen pelastin kukkapenkistä kaksi, jotka olivat myyriltä säästyneet. Saksaksi näiden nimi on hauskasti Schachbrettblume eli sakkilautakukka. Sipulien piti kukkia eri värisinä, mutta nämä ovat samanlaisia. Johtuneeko se maaperästä? Viime vuoden iiristen piti olla monivärisiä, mutta kaikki olivat tummia. Odotan, onko joku niistä säästynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti