lauantai 6. heinäkuuta 2019

Kukkaniitty

Pihalla kukkivat päivänkakkarat ja harakankellot isolla alueella. Sinne, minne ketokukkien siemeniä kylvin, niitä ei ilmestynyt. Mutta muutama ahomansikka siellä jo kypsyy Ei tullut kukkaketoa sinne, minne sitä suunnittelin ja minne kylvin ketokukkien siemeniä. Se alue vierastalon kulmalla on ainakin tänä vuonna liian rehevä. Ja jos jotain siemeniä lähti kasvuun, saattoivat ne tallaantua, sillä poimin alueelta pois lupiinit, voikukat ja vuohen- ja muut putket. Siinä taisivat samalla mennä ruiskaunokkien ja unikkojen taimet. Mutta kukkaniitty ilmestyi yllättäen alueelle, jolta olin hävittänyt tuoksuvadelman.



Alue täyttyi päivänkakkaroista ja harakankelloista.




Niin paljon kukkia on, että surutta niitä voi poimia maljakkoon kuistillekin.


Alueella, johon ketokukkia suunnittelin, on paikoitellen kuitenkin alkuperäisiä kedon kasveja. Kuten ahomansikkaa. Sato alkaa kypsyä.

4 kommenttia:

  1. Ihana niitty, näitä pitäisi vaan enemmän perustaa. Niin kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivottavasti myös pölyttäjät pitävät kukista ja majoittuvat pihapiiriin.

      Poista
  2. Joskus tuntuu, ettei mikään jalostettu puutarhakukkanen vedä vertoja luonnonniittyjen ja -ketojen kukille. Niissä on jotakin sellaista herkkyyttä, mikä itseäni koskettaa.<3

    VastaaPoista
  3. Tämä kesä on osoittanut, että on turhaa yrittää kasvattaa kasveja, jotka eivät luonnostaan pihaan kuulu. Luonnonkasveja eivät ötökät tai eläimet syö.

    VastaaPoista