lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kulmakaapin väri muuttui

Vireää kalkkimaalia oli valmiina, samoin pigmenttejä ja malli kukkakuvioon. Niinpä männynvärinen kulmakaappi sai uuden ilmeen. Mökin mukana sain mäntykulmakaapin. Kun näin sen vierastalon alakerrassa, ajattelin, että huh, tuokin vielä. Mäntykulmakaappi voi olla kaunis, mutta tämä on halpa lastu-kovalevykyhäelmä. Ajattelin joko polttaa sen tai sitten viedä sen jäteasemalle, mutta siirsin sen sitten ulkovarastoon ja ajattelin, että jos se siellä talvesta selviää, annan sille mahdollisuuden. Kaappi selvisi talvesta ja se pääsi mummun aittaan. Ennen siirtoa sinne maalasin sisäosat valkoisella spraymaalilla. Lopulta siitä tuli vihreä. Nappikukkia löytyy nyt paljon tien varresta.




Maalasin pikkuhyllyä vihreällä kalkkimaalilla ja katselin kulmakaappia sivellin kädessä ja siitä se lähti. Päätin yrittää kulmakaapin tuunaamista vanhan näköiseksi.


Suunnittelu eteni työn myötä. Aitassa ei ole sähköä. Siellä oli miellyttävää työskennellä suojassa auringolta. Mutta kesken maalauksen alkoi sataa ja jouduin sulkemaan oven, ettei se kastuisi. Hämärässä maalaaminen ei ollut kovin tarkkaa.


Jätin osia maalaamatta, mutta männynvärisinä ne osat näyttivät pahoilta. Sekoitin vahaan erilaisia pigmenttejä, kunnes sopiva sävy löytyi.


Himmeä kalkkimaalin pinta ei tässä kaapissa näyttänytkään sekään hyvältä. Vahaa siis pintaan. Oven keskustaan en vahaa levittänyt.


Olin emännänkaappia varten kopioinut ja suurentanut kukkakuvion, mutta sen kiiltävään maaliin ei voinutkaan temperaväreillä maalata. Nyt kuvio pääsi kulmakaappiin. Olin jo tehnyt mallinkin valmiiksi jäljentämistä varten. En muistanutkaan, miten tarkkaa silmää ja vakaata kättä kuvioiden maalaaminen vaatii. Korjausta ja korjausten korjausta. Nämä kuvat on otettu ennen vahan levittämistä kuvion päälle.



Vahaus häivytti valkoisen värin. Vielä on korjattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti