lauantai 29. kesäkuuta 2019

Pikakorjausta ja punamultaa

Aittarakennuksen kevyt kunnostus tehty vaihtamalla remontista jääneitä laudan ja listanpaloja lahonneiden tilalle. Punamultaa pintaan. Aurinkokennovalaisin seinälle ja muurikelloja edustalle Kun mummon aitta oli sisältä saatu siistittyä, alkoi aittarakennus näyttää silmissäni ulkoapäin huonolta. Ryhdyin korjaamaan lahoja seinän ja oven lautoja ja listoja remontista jääneillä jätepaloilla. Punamultaa päälle ja jo näyttää paremmalta. Etuosa ja pääty on nyt maalattu. Vieläkin näkyy se, miten seinä ja ovi ovat joskus olleet kastuneita. Pitää maalata useampaan kertaan ne osat. Nyt ne ovat pysyneet kuivina.
Hirsisen osan olisin jättänyt maalaamatta, mutta kun se joskus on maalattu, niin hirsipinnalle sitä ei enää saa. Pääty, jossa vanha juhannusruusu on, jää ainakin myöhempään. Räystäskouru vuoti ja olen yrittänyt paikata sitä muualta jääneillä pätkillä. Syksyllä nähdään, toimiiko viritys.


Aittarakennuksen on ilmeisesti suunniteltu sähköjä, mutta aie on jäänyt johdon vetämiseen päätyyn. Mistä se tulee ja missä kunnossa se on, jää arvoitukseksi. Aurinkokennovalaisin on myös arvoitus, saako se riittävästi auringonvaloa. Ja valaiseeko se riittävästi.Koristeeksi hain marketista muurikelloja ja sijoitin ne telineisiin, jotka varastosta löysin. Telineisiin kuuluisi lasinen kehys ja oletan, että ne on tarkoitettu ulkotulille.Muurikello (Campanula portesclagiana)

6 kommenttia:

 1. Mistä noin kauniin aurinkokennovalaisimen olet löytänyt? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon, pitääpäs katsoa vieläkö löytyisi. Sinulla on kiva blogi :) mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää kesää myös sinulle. Onnea valaisimen etsintään.

   Poista
 3. Mielenkiinnosta kyselen, onko aurinkokennovalaisin toiminut millä tavalla? Antaako valoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti siitä ei ole kokemusta kun on vielä niin valoisaa, mutta laitoin sen kaappiin ja siellä syttyvän valon perusteella taitaa olla niin, että sen avulla vain löytää aitan oven. Eikä se ympäristöä valaise.

   Poista