lauantai 29. syyskuuta 2018

Vierastalo kutsuvammaksi

Puhdas ovi ja maalattu parvekkeen kaide saivat vierastalon näyttämään paremmalta. Sanotaan, että ikkunat ovat talon silmät. Mikähän ovi on? Suu, joka toivottaa tervetulleeksi tai pyytää pysymään poissa? Vierastalo joka tapauksessa muuttui kutsuvammaksi ja sen ilme raikastui jo kun pesin sen ulko-oven.


Mahtipontinen ovenkolkutin on aika huvittava, mutta kuuluu talon tyyliin.


Sain jatkuvasti kuulla varoituksia siitä, miten vaarallinen vierastalon parvekkeen kaide on. Kun sen
maali repsottaa ja puu pääsee lahoamaan, kaide pettää ja vieraani syöksyvät maahan. Kauhukuva oli huomattavasti liioiteltu, mutta kun nyt mökki ja sauna ovat siistimmässä kunnossa, alkoi kaide pistää omaankin silmääni. Vääränlainen maali oli irronnut isoina suikaleina.



Yritin sanoa itselleni, että maalaaminen on iso työ. Mutta kun siihen tarttui, tuli se tehtyä kun vielä ilmakin sopi maalaamiseen. Vaikeinta oli vanhan maalin rapsuttaminen pois. Seuraavina päivinä oikean käden ranteen kääntäminen oli kivuliasta.


Tuntui hassulta ostaa vierastalon eteen kanervia kun niitä vielä löytyy jo omasta pihastakin. Paikalliselta torilta löysin maksaruohon vierastalon edustalle. Siitä on tarkoitus juurruttaa uusia kasveja pihalle.



Nyt sitten silmään pistävät vierastalon räystäslaudat. Ja kun kävin talon takana, jonne aurinko ei paista, huomasin, että ikkunasyvennykset ovat olleet valkoiset. Siis nekin on maalattava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti