keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Vierastalon vinttilä

Vierastalon yläkerrassa ei ole sähköjä, vaan valaistus on hoidettu öljylampuilla. Niitä onkin hieno kokoelma Vanha ystävä ilmoitti, että hän oli ajatellut tulla miehensä kanssa mökilleni. Ei siinä mitään, mutta tuli kiire saada vierastalo asuttavaan kuntoon. Yläkerroksen sain valmiiksi juhannuksen jälkeen. En todellakaan pidä talon kasarityylistä. Yläkertaan ei ole vedetty sähköjä ja sen vuoksi siellä on öljylamppuja ja niistä kyllä pidän. Aikoinaan metsästin öljylamppuja, yhden pienen sain, ja yhden ison osti. Mutta täällä niitä oli ja kaikki jäivät minulle. Pitää vaan opetella käyttämään niitä.



Vihreät öljylamput sopivat yhteen talosta löytyneen vihreän maljakon kanssa. Kerään lupiinien kukinnot pois, etteivät ne enempää leviä. Valkoisella maalilla tilaa saisi raikastettua, mutta en jaksa nyt edes ajatella niin suurta urakkaa. Yritin parantaa tilan ilmettä vaaleilla kalusteilla ja tekstiileillä. Vanhasta kalastuksesta on jäljellä vain pöytä. Tuolit olivat alakerrassa. Tein niihin uudet päällysteet kotisohvan verhoilussa yli jääneestä kankaasta. Etureuna on hiukan kuhmurainen, mutta toivottavasti istujat tasoittavat sitä. Puupintoja käsittelin pesun jälkeen viinietikka-oliiviöljyseoksella ja ringremoverilla.


Oli aikamoinen urakka raivata tila. Parvekkeella oli homeisia vakosamettinojatuoleja. Ne lensivät pihalle jo talvella. Myöhemmin kippasin parvekkeen kaiteen yli kaksi runkopatjasänkyä, kaksi kulmikasta nojatuolia ja sohvan, joka olikin vuodesohva. Sisällä hiirenpesiä ja hiirten syömiä tekstiilejä. Kuljetusfirmalle tuli jo toinen keikka viedä tavaraa hävitykseen. Tähän kuormaan tuli myös varastosta mm. kaksi putkitelevisiota ja jääkaappi. Molemmin puolin ikkunaankin on öljylamput, toinen on uudempaa tuotantoa, toinen vanha.




Raakalautaseinät, lakattu puulattia ja punatiilimuuri pysyvät, mutta ilme yleisilme hiukan parani.

2 kommenttia:

  1. Ihania öljylamppuja ja mielenkiintoisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidät öljylampuistani. Syksyllä niitä pitää kokeilla. Niiden valossa yläkerran tunnelma paranee.

      Poista