tiistai 12. kesäkuuta 2018

Luonto kukkii

Juhannusruusu kukkii vanhan aittarakennuksen päädyssä. Suon laidalta löysin suopursuja. Saunan edustalla kukkivat metsäkurjenpolvet Kuivuus jatkuu, jotkut kasvit mökille menevän tienvarren rinteessä ovat jo kuivuneet. Mutta pieni  juhannusruusuni jaksaa kukkia, vaikkei se kovin hyvässä kunnossa olekaan. Se oli melkein peittynyt ruohoon ja osa oksista oli kuivunut. Etuajassa se kukkii, Juhannuksena on kukinta varmasti jo ohi. Se kasvaa aittarakennuksessa päädyssä. Rakennuksessa on kolme eri aittaa. Vain tämä pää on tehty hirrestä ja se on korkealla perustuskivien päällä. Se olisi varmaan ihan hyvässä kunnossa, ellei sen lattialle olisi laitettu kokolattiamattoa.Vahinkojen laajuus selviää, kun joskus aitta saadaan tyhjennettyä.
Välillä, kun ilma huomattavasti viileni, oli sopiva aika tehdä metsäretki. Olin arvannut oikein, jo tuoksu sen paljasti: suopursu kukki. Suon laita oli kuivunut, siellä pystyi liikkumaan melkein kuivin lenkkarein.


Suopursu (Rhododendron tomentosum).


Piti tarkistaa vahasta kasvikirjastani, muistinko oikein ja kyllä, suopursun uskotaan karkoittavan koit ja niiden lisäksi vielä rotat ja kaikenlaiset muut tuhoeläimet. Kukinta oli sen verran niukkaa, etten raatsinut pajon kukkia poimia. Tuholaiset pitänee hävittää muilla keinoin.


Sauna on seuraava korjauskohde. Sen edustalta löytyy kurjenpolvia, joita toivoinkin mökiltä löytyvän
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti