tiistai 5. kesäkuuta 2018

Mökin keittiö valmistuu

Maalaiskeittiöni alkaa olla valmis, sähköt toimivat ja tavarat ovat paikoillaan Mökkini maalainen, ei maalaisromanttinen keittiö alkaa valmistua. Vihdoinkin jääkaappi ja sähköhellakin toimivat - toivottavasti myös samanaikaisesti. Sähkömiehen mukaan sähköt on alun alkaen tehty vähän hullusti ketjuun. Vanhat tavarani ovat vähitellen löytäneet paikkansa. Välillä ajattelin, että jätän hirsiseinät paljaiksi, mutta kun oli aikaa miettiä, tavara toisensa jälkeen siirtyi varastosta mökkiin. Yritän kuitenkin pitää esillä olevat tavarat vähissä. Tilaa ei ole paljoa, joten toimivuus ratkaisee. Tältä tuvan keittiöpuoli nyt näyttää. Laitan loppuun pari ennen-kuvaa, jotka on otettu 9 kuukautta sitten. Niistä voi ymmärtää iloni siitä, että tähän on päästy.

Viemäri mökkiin tulee, mutta vesi kannetaan porakaivolta sisään. Joskus myöhemmin toki voin rakentaa kesäveden pumpulta sisään.


Pihalta kitketyt koiranputket pääsivät Arabian maitokannuun.


Sähkömies oli sitä mieltä, että sähköhellan levyjen takana pitäisi olla jotain. Tarjotin siellä nyt on ja suojaahan sekin seinää. Vaikka ei ehkä ole sitä, mitä sähkömies tarkoitti.


Nykyajan kaapistot, ainakin Ikeasta ostetut, ovat niin leveitä, että kamarin ovesta tuli ongelma. En jatkanut kaappeja oveen saakka. Remppamies jatkoi pöytälevyä pesualtaassa kohdalta irrotetun levyn osasta tehdyllä palasella ja sen alle tulee hyllyjä ja niiden eteen verho. Samanlaista kangasta, josta toisen pään verho on tehty, ei tietenkään enää löytynyt, mutta muualla olleesta verhosta otettu pätkä saa nyt kelvata. Samasta pöytälevyn palasesta remppamieheni teki yllätyksekseni myös leikkuulaudan.


Puuhella on rakennettu kokonaan uudestaan. Maalasin sen valkoiseksi ja toivottavasti se myös valkoisena pysyy.


Tässä näkymä ovelta ennen ja nyt.
Tässä näkymä ulko-oven suuntaan ennen ja nyt.
2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen tupa. Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Välillä oli epätoivon hetkiä, mutta piti vaan uskoa ja jaksaa. Kesällä on ikkunoiden kunnostus vuorossa.

      Poista