perjantai 6. toukokuuta 2016

Vuokko ja moni muu

Kevät on edennyt yhdessä humauksessa ja nyt tuntuu kuin olisi jo kesä. Valkovuokot ovat alkaneet levitä tosissaan. Monille se voi olla rikkaruoho, mutta täällä se saa levitä. Koivut ovat hiirenkorvalla. Kaikki vanhat koivut näyttävät olevan hengissä. Käki aloitti kukkumalla 13 kertaa. Se riittää, ainakin ensi vuoteen, jolloin uudelleen lasketaan jäljellä olevat onnelliset elinvuodet.

                          

Kevätesikko (Primula veris) tuli minulla vahingossa päivänliljajuurakon mukana. Pikkutaimia on alkanut ilmaantua läheisyyteen.

                            

Näitäkin kevätkurjenmiekkoja (Iris reticulata) on kaksi jäljellä. Yhtenä syksynä innostuin ostamaan pussillisen niiden sipuleja. Ihmettelin keväällä kun maasta alkoi työntyy vaaleita kasvin alkuja.

                          

Kevättähtien (Chionodoxa luciliae) oli tarkoitus kasvaa pihan alppiruusun alla. Mutta se on kasvanut niin suureksi, että muut kasvit ovat jääneet varjoon sen alle. Yritin kevättähtiä siirtää, mutta ovat ne itsekin levinneet.

                          

Vuorenkilpeä (Bergenia crassifolia) pihakiven kyljessä oli jo kun mökin hankin. Olen sitä lisännyt eri puolille tonttia, se kun tuntuu kestävän kuivuuden ja happamuuden. Kalkkia se ei ilmeisesti sietäisikään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti