maanantai 2. toukokuuta 2016

Sinililjat ja muut villit ja vapaat kasvit


Kuvittelin, että skilloista eli idän sinililjoista (Scilla siberica) muodostuisi isoja kasvustoja, jotka keväällä muodostaisivat sinisiä kenttiä pihalle. Ei, eivät ne niin lisäänny, vaan niitä tulee esiin yllättävistä paikoista, yksi siellä ja toinen täällä. Parhailla paikoilla, jossa on ollut suurimmat kasvustot, mellastivat katon korjaajat. Kasvi on nimensä mukaisesti peräisin Venäjältä ja Länsi-Aasiasta.
Tässä on päästy jo rappurallin koloihin. Sisällekö sitä ollaan menossa?


Jouluruusun (Helleborus) pikkutaimia on myös alkanut ilmaantua ympäri pihaa. Syksyllä pelastin niistä muutaman  ruukkuun ja yksi selvisi talvesta, se jopa teki yhden kukan. Sisällä on myös talvehtinut edellisvuoden jouluksi hankkimani yksilö, joka vietti kesän ulkona ruukussa. Nyt pitäisi päättää, minne alan jouluruusuja sijoitella.

                                   

Kaikista villein leviäjä on sormustinkukka (Digitalis). Viime syksynä taimia oli todella runsaasti, mutta talvi turmeli niistä suurimmat. Nyt odotan jännityksellä, tulee pikkutaimiin kukkia. Siemenpankki tontillani on kuitenkin runsas ja jonain vuonna kukkia taas voi ihailla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti