perjantai 6. toukokuuta 2016

Piha

Koska on olemassa myös toinen piha, jonka hoitoon osallistun, oli tämän mökin pihan tarkoitus olla luonnonmukainen ja helppohoitoinen. Ulkopuolisen silmissä piha ehkä näyttää luonnonmukaiselta, mutta helppohoitoinen se ei ole. Keväällä alkaa taistelu voikukkia vastaan. Uskon, että saan ne hävitettyä repimällä kukinnot ja etenkin siemenhahtuvapallukat pois. Voikukkien jälkeen alkaa taistelu koiran- ja vuohenputkia vastaan. Vielä piha on siistin näköinen ja näkymä avoin.

Ketoa pihasta ei saa. Se on liian savinen. Paikoitellen toki löytyy kuivia paikkoja, joilla luonnostaan kasvaa ketoneilikkaa ja muita ketokukkia. Muuten piha on lähinnä niitty. Osoittain siinä on reheviäkin paikkoja. Vuosittain kasvusto vaihtelee.


Vanha pihlaja pihassa jo oli. Mutta myös vaahtera (Acer platanoides) kuuluu mielestäni pihaan. Sen värit ovat raikkaan vihreä ja keltainen keväällä ja loistavat punainen ja oranssi syksyllä. Ensin yritin siirtää isoa tainta. toiselta mökiltä, jossa vaahteraa löytyy metsästä ja pihapiiristä. Ilmeisesti mukaan ei tullut tarpeeksi juuria sillä se yksilö kuoli. Sitten hain taimen puutarhaliikkeestä. Tämä kyllä elää ja kasvaa, muttei viihdy, vaan kasvaa pituutta tekemättä kunnon oksia. Eikä lehtiä eikä väriloistoakaan paljoa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti