perjantai 15. joulukuuta 2023

Kaupungin valoja

Kävin välillä katsomassa pääkaupungin valoja ja vilinää. Päivä oli talvinen sielläkin, lunta satoi hissukseen ja mereltä puhalsi jäätävä viima. Senaatintorin joulumarkkinoilla oli vain vähän väkeä. Karuselli pyöri tyhjänä. Suomen lippu, Aleksanteri II ja joulukuusi kuvassa. Kuusen latvatähti näyttäisi olevan hiukan vinossa.

En pitänyt kaupungin jouluvaloja kovin onnistuneina, joko aivan liikaa valoja tai sitten lapsellisia koristeita kuten Esplanadilla.

Siellä joku oli osallistunut koristeluun tekemällä lumipalloista pienen lumiukon roskalaatikon päälle.

Melkein parempia jouluvaloja oli Lahdessa, jossa poikkesin paluumatkalla mökille.

Kaupunkien valosaaste on nyt takana, mökillä vallitsee luminen valkoisuus ja hiljaisuus. Ja syvän pimeät iltapäivät ja yöt. Päivien lyhenemistä onneksi jatkuu enää noin viikon. Kovat pakkaset hellittivät vihdoin, lämpömittari oli vain muutaman asteen miinuksen puolella. Ulkona oli ihan mukavaa tehdä lumitöitä. Tie puuvajalle oli estetty.

 Rämmin lumessa pelastamassa kirsikoita, jotka lumen painosta olivat painuneet melkein maahan. Ravistelin lumet myös vanhoista omenapuista. Ennusteissa puhutaan sään vaihtumisesta suojaiseksi ja painavaksi muuttuva lumi tekisi tuhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti