perjantai 10. helmikuuta 2023

Kasvu käynnistyi

 Pelargoniat näyttivät surkeilta, pitkiä kiemuraisia, lehdettömiä varsia. Mutta niissä alkoi olla uutta kasvua eivätkä vanhat lehdet enää kuolleet. Ruskeita lehtiä olen nyppinyt pois koko talven. Nyt oli aloitettava kasvien leikkaaminen, vaikka oikea aika ei vielä olisikaan. Laitoin leikatut oksat veteen. Saavat juurtua jos ovat juurtuakseen. Ehkä tarvitsenkin uusia alkuja jos vanhat pelargoniat eivät herää kunnolla eloon leikkaamisen jälkeen.


Kävin taas varastossa sähkömiehen sinne keräämää tavaraa penkomassa ja toin valaisinkupuja maljakoiksi. Niihin oli sisälle pesiytynyt hyttysiä ja muita ötököitä ja päällä oli pölyä, mutta pesemällä niistä tuli ihan hyviä.

 

Jatkoin leikkelyä aina vaan lisää kunnes leikkasin terävällä veitsellä sormeeni. Aika kurjilta leikatut pelargoniat näyttävät. Toivottavasti ne piristyvät. Ostin jo lannoitepuikkoja niitä varten.


Vierastalossakin on jo kasvua, krookusten alut ovat nousseet pintaan ja muissakin ruukuissa jo jotain kasvua pilkistää.

3 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit. Pitääkin hakea kellarista pelargoniat sisään ja leikata ne ja alkaa odotella niiden kasvua. Ihanaa kun päästään jo pikkuhiljaa kevätpuuhiin.

    VastaaPoista
  2. Vaikka talvi on ollut outo, valon määrä lisääntyy niin kuin ennenkin ja kasvit elävät sen mukaan. Toivottavasti pelargoniasi voivat hyvin kellarissa vietetyn talven jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Kyseiset pelargoniat ovat yli kymmenen vuotta viettäneet talvet talviunilla eli niillä on jo suorastaan tunnearvoa :-). Kukkivat tosin vasta elokuussa mutta hällä väliä.

    VastaaPoista