perjantai 1. huhtikuuta 2022

Vauhtia kevääseen

 Jo pari viikkoa sitten näin espoolaisen talon pihalla kukkivia lumikelloja ruusupensaan juurella. Tähän aikaan vuodesta niiden pitäisi kukkia minunkin pihallani. Mutta nyt niiden päällä on kymmeniä senttejä lunta.

Jäin miettimään, mitä lumikelloilleni kuuluu ja aloin vauhdittaa kevättä lapioimalla lunta pois alueelta, millä niitä kasvaa. Hullun hommaa, mutta siellähän, lumikerrosten alla niitä oli ja ne olivat jo kasvaneet pitkiksi.

Ja kun jatkoin lumen poistamista, löytyi narsissejakin. Ne olivat kasvaneet vaakatasossa lumen alla, mutta nopeasti ne nousivat pystyyn.

Yritin edistää kevättä myös lapioimalla lumet pois kasvihuoneen edestä ja lavakaulusten päältä. 

Kaivoin ylös maahan hautaamani ruukut, jotka sain irti ja vein niitä vierastaloon. Muiden päälle muovia suojaksi. Vanhan vadin, johon istutin pikkusipuleita, sijoitin kasvihuoneeseen, joka auringon paistaessa tuntuu jo lämpimältä. Jotain kasvua siinäkin jo näkyy.

Maasta kaivamani ruusut näyttävät surkeilta, mutta sisällä talvehtineet kasvavat jo vauhdilla.


Öisin pakkanen alkoi kiristyä ja ajattelin, että lumikellot kärsivät siitä. Peittelin niitä uudelleen ohuesti lumella. Hullun hommaa sekin, sillä kohta niiden päälle satoi useamman sentin lumikerros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti