perjantai 22. huhtikuuta 2022

Lämpö tekee ihmeitä

 Olin kevään aurinkoisimmat ja lämpimimmät päivät pölyisessä kaupungissa hoitamassa asioita. Maalle paluu yllätti, mökillä oli muutamassa päivässä tapahtunut suuri muutos. Lämpö ja aurinko olivat tehneet ihmeitä. Puuvajan edustalla kukki ensimmäinen sinivuokko.

Metsässä niitä oli lisää.

Krookuksia löytyi missä vaan maa oli paljastunut.Kevään ensimmäinen kimalainenkin löysi krookukset ja liikkeellä olleita perhosiakin ne kiinnostivat. Kuvaa en hyönteisistä saanut.

Lumikelloja oli ilmestynyt paikkoihin, joihin niitä en varmasti ole istuttanut. Pyytämättä auttavat sipulinsiirtäjät olivat olleet asialla. Tässä niitä on rivissä päivänliljojen edessä. Siitä alueesta myyrät ja kontiaiset pitävät.

Koko mökin edusta oli myllätty. Muuallakin pihalla multakasoja on, mutta harvemmassa. Jos asialla on ollut kontiainen, olisin valmis maksamaan 17 euron sakon sen tappamisesta jos vain saisin sen hengiltä. En ymmärrä, miten tällainen tuholainen voi olla rauhoitettu.

Levittelin maan pinnalle nostettua multaa ja pikkukiviä sormustinkukkien ja narsissien päältä ja päätin, että kaikki kasvit, jotka tällaista myllerrystä kestävät, saavat pihallani kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti