perjantai 18. kesäkuuta 2021

Jotain uutta vierastalossa

Oli aika siivota vierastalon ovia. Ulko-oven pintaan oli kertynyt harmaa likakerros. Yritin pestä sitä pois. Ovi kaipaa kohta uutta maalia. Kesäkoristeeseen joutaa tuoksuvadelman kukka.

 Olin pitkään suunnitellut vierastalon parvekkeen oven maalaamista. Ovesta oli melkein kaikki lakka lähtenyt ja sen alta paljastunut puu alkoi jo harmaantua. Alkoi taas olla helteistä ja maalaus oli sopivan kevyttä työtä. Ovessa ei parvekkeen puolella ollut mitään vedintä. Ovi jää usein tiukasti kiinni, sen avaamiseksi sitä joutuu vetämään alalaidasta. Varastoistani löytyi kolkutin, jonka laitoin oveen. Sillä pysyy vetämään oven auki tai sitten kolkuttamalla hälyttämään jonkun sisäpuolelta apuun. Kolkutin on virolaista työtä.


Nyt huomaa epäsuhdan kun ulko-ovi ei olekaan keskellä rakennusta niin kuin parvekkeen ovi. Kestettävä on tämä epäsymmetrisyys.

Varsinainen uutuus ei ollut maali, vaan vierastalon edustalla olevien kasvien kukkiminen. Olen niitä kastellut kolme kesää ja olen miettinyt, mitähän kasveja ne ovat. Toinen on juuri sitä, mitä toivoin eli sininen kurjenmiekka, ilmeisesti saksankurjenmiekka. Edustalle laittamani isot mehitähdet eivät selvinneet talvesta, pienetkään eivät leviä, mutta kaukasianmaksaruoho viihtyy hyvin.


Tänä kesänä, jolloin kaikki kasvaa valtavasti, kukan varsi kasvoi niin pitkäksi, että raskaat kukat kaatoivat sen. Nyt kukinta on jo ohi, mutta toisella puolella odotellaan vielä, onko kukka samanlainen.

Pöydällä on kimppu kukkia, jotka otin talteen kitkennässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti