perjantai 21. toukokuuta 2021

Kesä yllätti

 Muutama hellepäivä ja niitä seuranneet sateet saivat kasvun vauhtiin. Olin pari päivää poissa mökiltä ja sen jälkeen siellä näyttää aivan erilaiselta. Vuohenputket valtaavat pihaa ja nurmikko, missä sitä on, on jo liian pitkää. Luonnossa, mökkitien varressa käenkaalit ovat vallanneet vanhan muurahaispesän. Näin siistiä ei pihallani ole.

On pihalla ilon aiheitakin. Kirjopikarililjat ovat nostaneet kumarat vartensa ja aloittaneet kukinnan. Ne näyttävät viihtyvän lipputangon juurella.


Narsissit kukkivat, osasta on jo poimittava pois kuituneita kukkia. Pihapolun varressa ne näyttivät  voivat hyvin. 

Sitten kaatosateet löivät pitkät varret maahan. Poimin kaatuneet kukat maasta, huuhtelin multaa ja etanoita niistä ja toin sisälle. Nämä näyttävät olevan etanoidenkin suosikkeja.


Välillä oli taas helteistä. Käet kukkuivat, onneksi säälliseen aikaan eikä aamuyöllä niin kuin yhtenä vuotena kun ne aamulla herättivät koko kulmakunnan. Kaakattavia hanhilaumoja matkasi pohjoisen suuntaan. Ja kesän kiusankappaleet  määräiset pureskelivat käsivarsia.
Sitten illalla ja yöllä raju ukkonen ja rankkasade. Seuraavan päivän yllätys oli sähköjen  puuttuminen. Oli kutsuttava korjaajat paikalle. Ukkonen oli rikkonut sähkömittarin ja polttanut sulakkeita. Paljon on jo tapahtunut, vaikka vielä on toukokuu. Kaikki on tuntunut tapahtuvan hetkessä. Tuomet jo kukkivat, kohta kielot ja omenapuut.


Sateella tuomen kukkien tuoksu on todella voimakas. Mökin takana oleva vanha suuri kuusikin innostui kukkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti