perjantai 23. huhtikuuta 2021

Pihan kevätkukat

 Lämpimät päivät saivat pihan kukkimaan. Yläpihalla ei uskalla kulkea ja muuallakin on oltava varovainen, ettei astu krookusten päälle. Myyrät eivät ole tuhonneet kaikkia sipuleita.


Mutta myyrien touhuissa sipuleita on siirrelty. Polun varteen ilmestyneet uudet kukat ovat myyrien kolojen paikoilla. Onkohan sipulien maussa eroa kun vain valkoisia on siirtynyt, eivätkö ne maistuneet?

Jostain on tullut keltaisia kukkia, joita en ennen muista nähneeni.

Lumikellojen paikka on rinteessä.Pihan sinivuokotkin aloittivat kukinnan. Ensimmäiseksi kukkineen joku oli pistellyt poskeensa, mutta onneksi lisää löytyy. Metsässäkin vuokot kukkivat jo.

Lämpimät päivät saivat perhosetkin liikkeelle. Mustia, ruskeita ja keltaisia liiteli pitkin pihaa. Kimalaiset pörräsivät ja sukeltelivat krookusten kukkiin.

Esiin nousi hieno kevätiiris, joka viime vuonna näyttäytyi ensimmäisen kerran. Se on jäännös pihan muinaisesta kukkapenkistä. Näitä haluaisin lisää.

Taivaalle kertyi tummia pilviä ja säätiedotus lupasi sadetta. Ajattelin, että olisi oikea aika lannoittaa pihaa. Ripottelin kevätlannoituksen valkoisia rakeita pitkin pihaa. Jotta se kukkisi ensi keväänäkin. Sitten alkoi sade. Ensin pihalle tuli lisää valkoisia rakeita, sitten isoja hiutaleita ja nyt maa on valkoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti