perjantai 16. huhtikuuta 2021

Kevätsiivousta

On kevätsiivouksen aika. Aurinko paljastaa pinnoille kertyneen pölyn, varsinkin tummilla huonekaluilla. Vanha ompelukone on nyt näkyvämmällä paikalla kun siirsin sen tupaan. Oli pakko pyyhkiä pölyt ainakin siitä. Tänä vuonna otin sisälle oksia seljasta ja viinimarjapensaasta. Nyt on niin lämmintä, että kohta vihertää ulkonakin.


Oli aika siirtää viimeisetkin pääsiäiskoristeet sängyn alle vanerimatkalaukkuun, jossa säilytän joulukoristeitakin. Myös narsissit saivat lähteä sisältä. Niiden kukinta on melkein ohi, ne saavat jonkun aikaa odottaa ennen kuin istutan ne maahan.

  

Tein siivousta myös pihalla. Lumikola ja -lapio ovat jo tarpeettomia, siirsin varastoon. Keräsin myös kasvien ympärillä olleita suojauksia ja verkkoja pois. Jouluruusun nuppu oli tarttunut verkkoon ja se katkesi. Otin sen sisälle kukkimaan. Pihallekin jäi näitä paljon. Tänä vuonna ne ovat säästyneet myyriltä.

Kerättäviä oksia pihalla riittää, isot koivut varmistavat sen. Nykyään neuvotaan, ettei lehtiä pitäisi haravoida, vaan jättää ne lannoittamaan kasveja. Haravoin kulkuväylät enkä vielä muuta. Nyt lumi on jo vähissä.

 Hyvin näyttävät krookukset ponnistavan esiin vaahteran lehtienkin alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti