perjantai 19. helmikuuta 2021

Pelargonioiden leikkaus

 Pelargoniat alkoivat työntää uutta kasvua ja oli viimeinkin leikattava ne ja vaihdettava niiden multa. Puiden ja muiden kasvien leikkaus on minulle todella vaikeaa, en henno leikata tarpeeksi paljoa. Pitkiä kaljuja varsia kasvattaneet pelargoniat eivät enää olleet kauniita. Jatkossa pitää muistaa latvoa niitä niin että niistä tulee tuuheampia. Etsin netistä ohjeita ja yritin niitä noudattaa. Leikkaus nivelen yläpuolelta terävällä veitsellä. Siirsin kukat myös hiukan suurempiin ruukkuihin. Oli pakko kierrättää ruukkuja pesun jälkeen, sillä en löytänyt tarpeeksi suuria uusia vanhan ajan punasaviruukkuja, joita olisin halunnut käyttää.


Laitoin lattialle suojapaperin ja siitä se alkoi.


Aloitin varovasti  mutta leikkasin sitten lisää. Varmaan täytyy myöhemmin vielä jatkaa. Mutta nyt pelargoniat saavat toipua.


Otin paljon pistokkaita, ehkä niistä jotkut lähtevät juurtumaan.


Näyttää siltä, että leikattuihin varsiin alkaa ilmestyä pieniä lehden alkuja. Muratin pistokkaan olivat juurtuneet ja niissäkin oli jo uutta kasvua. Istutin ne pahviruukkuihin niin voin sijoitella niitä myöhemmin kun keksin niille paikat.


Juorun pistokas saa vielä kasvattaa juuriaan amppelissa ennen istutusta. Mitään en tänä vuonna esikasvata,  mutta näin pistokkailla saan sentään jotain kasvua aikaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti