lauantai 22. elokuuta 2020

Metsänreuna kukkii

Metsäpuutarhani edistyy pienin palasin. Kuunliljat viihtyvät ison koivun alla olevan kiven vierellä metsän reunassa. Konnantatar, joka viihtyy melkein missä vaan, on kukkinut jo aiemmin. Alue koivun alla on hankala, koska koivu imee kaiken ravinnon. Kylvin alueelle siemeniä, mutta ne ovat itäneet aika huonosti. Alueen on vallannut lillukka, joka on rönsyillään levinnyt sinne. Myös mesimarjaa alueella on. Ja ahomansikoitakin löytyi. 

Toisella alueella, jolla ei kasvanut mitään sen jälkeen kun olin kuljettanut risukasan siltä pois, siemenet ovat itäneet paremmin. Akilleaa ja sinilatvaa ainakin on tulossa. Reunoilla on saniaisia ja mesiangervoa.

Istutin tänne kevätesikkoja ja sinivuokkoja, joita lähellä on luonnostaankin.

Syksyllä kaivoin tälle alueella vahingossa ostamani tulppaanin sipulit sekä narsissisekoitusta. Kumma kyllä ne saivat kukkia rauhassa. Ensi keväänä ja kesänä on jännittävää nähdä, millainen alueesta muodostuu.

Mustialan hortensiat siellä jaksavat kukkia, vaikka parhaat oksat niistä hävisivät viime syksynä ennen kuin ehdin laittaa suojaverkot. Tylsää kun kasvit on suojattava rusakoilta verkoilla, jotka eivät metsäpuutarhaan kuulu. En tänä vuonna ostanutkaan uusia kasveja. Paitsi lehtikuusen, jonka sijoitin pitkälle ison tammen taakse. Toivon, että sen kevät- ja syysvärit näkyvät sieltä. Sitten kun se varttuu. En ole kuullut, että jänikset söisivät lehtikuusta. Toivotaan, että niin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti