perjantai 13. joulukuuta 2019

Pieni työ, iso vaikutus

Mökin tuvassa oli alunperin kattohirsiin kiinnitetty levykatto, joka remontin aluksi poistettiin. Edellinen omistaja oli sähköistänyt mökin ja sähkömiehenä hän oli vedellyt reippaasti johtoja katonrajaan. Kun levykatto oli poistettu, valkoiset johdot jäivät pahasti näkyviin tumman hirsiseinän taustasta. Olisi heti pitänyt tehdä johdoille jotain, mutta remontin alussa oli niin monta synkkää epätoivon hetkeä, ettei moiseen pikkujuttuun tullut haaskattua energiaa. Helpompaa maalaaminen olisi silloin ollut, kun tupa oli tyhjillään ja tikkaita valmiina paikalla. Säköjohdot kuitenkin alkoivat yhä enemmän häiritä ja hain rautakaupasta maalipurkin ja mielestäni maalilla sai jo yhdellä kerroksella suuren muutoksen aikaan. Piti ihan istua tovi ihailemassa muuttunutta tupaa. Ja nyt voi aloittaa joulun valmistelun siellä.Sähkötaulua vielä jäi vaaleaksi, mutta sen varalle on jo suunnitelma. Pitää löytää tarpeeksi iso peltinen sähkötaulun kaappi, poistaa sen tausta, asentaa se vanhan sähkötaulun päälle ja maalata kaappi. Pistorasiat ja katkaisijat voisi vaihtaa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa. Hirsiseinät näyttäisivät paremmalta, jos niihin vedetty tumma petsi tai lakka olisi poissa, mutta se on vielä suurempi työ. Jo nyt on päästy aika pitkälle. Alla kuva tämän nurkan lähtötilanteesta.


Tupa näyttää nyt korkeammalta, hyllykön yläpuolellakin näyttää olevan tyhjää tilaa. Sinne sijoitin ensimmäisen joulukoristeen. Tätä koristetta kutsutaan ilmeisesti olkipukiksi tai ohtapukiksi.Muutkin nurkat näyttävät paremmilta.
Ikkunalle laitoin kevyen liekokranssin. Lumi, joka ikkunasta näkyy, ei jäänyt maahan.

2 kommenttia:

  1. Aika hyvin nuo sähköjohdot piiloutuivat yhden maalikerroksen alle. Nätin näköinen keittiö. Meille tullaan muutama sähköasennus tekemään ensi viikolla. Ollaan hieman remontoitu kotiamme. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiöni on pieni, mutta riittää mökille. Mukavaa, jos pidät siitä. On hyvä, jos olette löytäneet osaavan sähköfirman. Sähkötyöt ovat niin kalliita, että niiden soisi onnistuvan. Toivottavasti teille tulee hyvä remontti.

      Poista