sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukuu alkoi

Joulun valmistelu alkaa ensimmäisestä adventista. Hyasintti tuo joulun tuoksua samoin piparkakut. Ensimmäiset luukut joulukalenterista on nyt avattu  Omat jouluvalmisteluni alkavat kukista ja ne alkavat vasta ensimmäisestä adventista. Hyasintin tuoksu on tärkeää joulutunnelmalle. Mökissä, jossa on viileää, ne kestävät kauan. Kotona hyasintit yleensä kukkivat jo ennen joulua. Halusin kotimaisia hyasintteja ja torilta niitä löytyi. Kynttilänvalo luo omaa tunnelmaansa.



Mietin pitkään, mistä saisin sisälle vihreän kranssin, joka ei varise. Hyötykasveja, puolukkaa tai mustikkaa en halua käyttää, ne saavat kasvaa ja lisääntyä. Eukalyptys on kauniin vihreä, mutta miten se säilyy vihreänä? Lopulta muistin liekot, joita olin kerännyt muuhun tarkoitukseen.




Ensimmäinen adventti sujui perinteisesti. Tokaluokkalainen apulaiseni oli käymässä maalla ja yhdessä leivoimme piparkakkuja.


Hän sain myös avata ensimmäiset luukut SPR:n joulukalenterista. Punainen mökki siinäkin on, muttei ihan samanlainen kuin minulla.


 Talvi yrittää taas tulla. Katsotaan, miten tällä kerralla käy.  Näkymä mökille on muuttunut valoisammaksi ja talvisemmaksi, vaikka lunta on vain aavistuksen verran. Tämä näkymä on metsän suunnasta. Kiersin mökille metsän kautta, siellä on nyt helppo kulkea, kun maa on jäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti