perjantai 21. joulukuuta 2018

Joulu on jo lähellä

Kun punaiset joulutulppaanit tulevat kauppoihin, on joulu jo lähellä. Pimeys alkaa kohta vähentyä. Lumi lisää valoisuutta. Punainen on joulun väri. Olen jo pidemmän aikaa laskenut päiviä jouluun. En niinkään odota joulua, vaan pimenemisen loppumista. Maalla, pilvisenä päivänä, oli todella mustaa. Lumi oli melkein sulanut ja kylätiestä oli tullut jäinen. Liikuin taskulampun kanssa, vaihdoin tien puolta sen mukaan, missä jotenkin pystyi kulkemaan. Omassa mäessäni jo lensin selälleni. Nyt lumi on tuonut valoisuutta ja joulutunnelmaa. Tunnelmaa lisäsi myös se, että kukkakauppoihin oli tullut perinteisiä joulukukkia, matalia tulppaaneja, joissa on sipulit. Näiden väri on se juuri oikea joulunpunainen.


Perinteinen risukori on löytynyt mökiltä. Näitä muistan lapsuudessani olleen juuri tulppaanien
koreina.

,




Vieressä on Arabian Kauris-kulho, jonka hiljakkoin sain täydentämään astiastoa. Punaista siis alkaa tulla mökkiin, kun joulu lähestyy. Ovikello sai punaisen nauhan. 


Tuvassa on pimeää, vanha puinen tähti ei jaksa paljoa valaista.


Tontut voivat kurkkia ikkunasta, mutta paljoa hämäryydessä ei ole nähtävää.

2 kommenttia:

  1. Nuo pikkutulppaanit ovat niin kivoja ja tuo pieni kori on kyllä täydellinen niille. Taidanpas lähteä torille katsomaan, josko siellä olisi niitä myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyselin kukkakaupasta tulppaaneja jo paljon aikaisemmin ja heti kun niitä oli ilmestynyt kaupan eteen, hain omani. Tovottavasti löysit niitä itsellesi.

      Poista