perjantai 27. heinäkuuta 2018

Helle kypsyttää

Helle jatkuu ja se kypsyttää tomaatit ja marjasadon. Ikkunoiden kunnostus on hikistä työtä näillä keleillä Hellehatulle on ollut käyttöä, sadetakki lepää. Jatkuva helle sai vihdoinkin tomaatteihin ilmestymään punaista väriä. Marjasatokin valmistuu. Myös ikkunan kunnostaja lämpenee, vaikkei ihan kypsy. Eteläpuolen työmaalla varjossa on ollut yli 30 astetta lämmintä. Yhtenä aamuna, kun aurinko vielä paistoi työmaalle, näytti mittari 45 astetta.


Ruukussa kasvaneet tomaatit ehtivän ensimmäisinä kypsyä.


Punaiset viinimarjat on nyt pääosin poimittu. Ne pitää saada talteen ennen kuin rastaat popsivat ne. Hiukan linnuillekin täytyy jättää syötävää.Metsävadelmia on paljon, mutta vaikeissa paikoissa, mätästetyssä metsässä, jonne lähtiessä pitää päälle pukea saappaat, pitkät housut ja pitkähihainen paita.


Piirakkaan laitoin molempia, punaisia viinimarjoja ja metsävadelmia.


Aloitin ikkunoiden kunnostuksen eteläsivulta, koska kuvittelin, että sillä ikkunat ovat huonoimmassa kunnossa. Iltapäivällä, kun aurinko on toisella puolella mökkiä, työtä voi tehdä. Hidasta työ on. En enää sano: Kunnostan kesällä ikkunat, vaan: Kesäisin kunnostan ikkunoita.


 Ja siinä se on, ensimmäinen ulkoa kunnostettu ikkuna. Yksi kulmarauta puuttuu, niitä kävin hakemassa Domus Classicasta. Mökkipaikkakunnalla on useita rautakauppoja, mutta sitä, mitä minä tarvitsen, en yleensä niistä löydä. Pellavaöljykittiä ei sentään Helsingistä tarvinnut hakea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti