tiistai 3. huhtikuuta 2018

Viljelysuunnitelmia

Kasvatussuunnitelmia voi tehdä, vaikka kevät ei vielä olekaan alkanut Kauniit, aurinkoiset pakkaspäivät vaihtuivat räntään ja loskaan. Säätiedotukset eivät valitettavasti olleetkaan aprillipiloja. Mutta minulla on vakaa usko kevään tuloon. Viljelysuunnitelmia voi jo hyvin tehdä. Siirsin jo puistolemmikin alkuja isompiin ruukkuihin. Niissä oli jo ensimmäisiä oikeita lehtiä sirkkalehtien lisäksi. Jos näistä jotain tulee, sijoita niitä syreenipensaiden ympärille.

                                       

                                       

Maalla kylän koulu oli saanut lahjoituksena lavakauluksia, joita oppilaat sitten myivät ja minä tietysti innostuin. Mietin tulevan kasvimaan paikkaa mökillä. Paikan pitäisi olla aurinkoinen, mutta ei se keskellä pihaa voi olla. Viljelmän paikaksi voisi käydä nuotiopaikka, jossa olen polttanut eteisestä purettua puutavaraa. Siitä ovat ainakin rikkaruohot vähäksi aikaa hävinneet. Mutta kulkeminen pihan laidalla ei onnistunut, koska suojaa ei ole ollut tarpeeksi, että hanki kantaisi. Jalat painuivat syvälle lumeen.


Rusakotkin olivat käyneet paikkaa arvioimassa. Sadolle, maahdolliselle sadolle, on tulossa jakajia.


Toisen rakennuksen edestä olen keksinyt sopivan paikan ruukussa kasvatettaville tomaateille. Ja impulssiostoksena mukaani lähti uudenlainen kasvatussetti. 

                                     

Nästä kapseleista pitäisi lähteä kasvamaan kaksi tomaattia kustakin. Kannesta tulee kasvihuone ja myöhemmin kastelualusta.

                                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti