maanantai 16. huhtikuuta 2018

Ulkotöissä

Osa pihasta oli jo sulanut ja kuivunut ja siistin sitä haravalla. Harjasin omenapuusta jäkälää Aurinko paistoi ja oli niin lämmintä, että oli aika keskeyttää remontointi- ja sisustustyöt, siirtyä ulos ja tarttua haravaan. Mökin toisessa päädyssä iso osa rinteestä oli paljastunut ja kuivunut. Rapsuttelin siitä varovasti isompia roskia pois. Alueella on luontaisesti varvikkoa, puolukkaa, mustikkaa ja kanervaa.Vanhan talon pihapuut ovat myös vanhoja ja isoja. Valtavan kuusen alimmat oksat makaavat maassa ja varvut kasvavat oksien läpi. Oksien suojassa voisi olla piilossa vaikka mitä.Puuvajan edustalta löysin piha-alueen toisen sinivuokon. Metsässä sinivuokkoja on runsaasti, kävin tarkastamassa syksyllä löytämäni kasvuston. Vuokkoja on runsaasti eri puolilla metsää. Ei pihalla, niin kuin entisellä mökillä. En olisi tätä mökkiä ostanut, ellen olisi tiennyt, että sinivuokkoja löytyy. Vielä ne eivät kuki.


Mehitähtikasvusto mökin takana on selvinnyt talvesta.


Sitä, mitä muuta tämän mökin pihalta löytyy, en vielä tiedä. Mutta pitää malttaa odottaa. Nyt on selvinnyt, mitkä alueet pihasta ensimmäisinä keväällä sulavat. Ja niihin kannattaa laittaa kevään kukkijoita.


Keväthuoltona harjasin vanhoista omenapuista jäkälää ja sammalta.


Kurjet ovat palanneet maalle. Myös kuovin ääntä kuului. Kotiin palattuani näin ensimmäisen västäräkin. Yritin houkutella sitä lähemmäs saadakseni paremman kuvan ja heittelin nurmikolle suklaan palasia - muuta taskunpohjalta ei löytynyt. Niistä västäräkki ei välittänyt. Mutta heti niiden kimppuun lennähti kaksi varpusta.

2 kommenttia:

  1. Täältähän mukava blogi löytyi :) Meidän pihalla kasvoi samanlainen valtava kuusi, mutta se kaadettiin uuden pihatien tieltä, blogissa siitä kirjoittelinkin. Kevään jatkoa, hyvin olet jo vauhtiin päässyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Katselin kauniita kuviasi. Pihapuut täytyy joskus kaataa. Olen jo moneen kertaan kuullut, että vanhat koivuni kuolevat kohta. Mutta jos niiden latvaan tulee vihreää, saavat ne jäädä pystyyn.

      Poista