maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kevät eteni vauhdilla

Keinutuolille löytyi paikka tuvan nurkasta. Naulakko pääsi seinälle ja verhot ikkunaan Aamulla lauloi mustarastas. On ihan oikeasti kevät. Kun tulin mökille, järkytyin. Pääsiäisen jälkeen oli tullut n. 10 senttiä uutta lunta. Mökkitiellä sitä oli aurattu, mutta muuten sai kahlata nilkkoihin ulottuvassa sohjoisessa lumessa. Päätin, etten enää tee lumitöitä eikä niitä sitten enää tarvinnutkaan tehdä. Lämpöasteet ja sade hävittivät lunta vauhdilla. Myös mökin remontti on edennyt. Nurkka kerrallaan valmistuu. Remppamieheni tarjoutui laittamaan pääsiäislauantaina listoja ja asentamaan keittiötä. Naputtelin itse sähköjohtoja listaan ja sain puusohvan ikkunan eteen ja kaapin nurkkaan.


Nyt keinutuolilla on paikka. Keinutuolinmattokin löytyi. Noin viidennellä etsimiskerralla. Olin laittanut sen alimmaksi tekstiilejä sisältävään muuttolaatikkoon. Seuraavaksi olisi taas sähkömiehen vuoro. Roikkuvien johtojen lisäksi keittiössä on tekemistä.Ikkunat ovat edelleen likaiset, mutta tuvan verhot sain jo paikalleen. Kesällä korjaan ikkunat ja vaihdan särkyneet ruudut.


Ruuvasin vanhan naulakon seinälle ja sammutuspeitekin on taas paikallaan.


Sukkien ja lapasten säilytyslaatikot laitoin kaapin päälle. Kohta ei lapasia enää tarvitsekaan. Naulakko on hiukan etukenossa. Vanhat hirret ovat niin kovia, etten saanut ruuveja kunnolla kiinni.Pääsiäisen pajunoksat vihertävät ja kasvattavat juuria. Mökin yli lentävät laulujoutsenet täydensivät kevättunnelmaa. Niiden tulon kuulee kaukaa. Aina pitää rynnätä katsomaan, montako niitä on ja miten alhaalla ne lentävät.Keinutuoli joutui siis nurkkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti