keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Matot pääsivät tuulettumaan

Oli sopiva pakkaspäivä ja maassa puhdasta lunta. Matot pääsivät tuulettumaan ja lumipesuun Remonttiväsymys alkaa iskeä kun mitään ei tunnu valmistuvan ja laskujen summat kasvavat ja kasvavat. Loppua ei tunnu olevan näkyvissä muualla kuin rahoissa. Mielialan piristykseksi aloin inventoida mattoja. Olen sitä mieltä, että hirsimökkini tupaan kuuluvat sinisävyiset räsymatot. Kävin tutkimassa yhden varaston tilanteen. Oli sopiva pakkaspäivä ja maassa puhdasta lunta. Niinpä matot pääsivät ulos ja lumipesuun.


Tällä keinolla mattojen pitäisi puhdistua tai ainakin raikastua.


Osa matoista pitää pestä, ne on vaan kiireessä kerätty vanhalta mökiltä. Mutta osa on puhtaita ja niille riittää raikastus.


Ehkä pitkään varastossa ollut ryijymattokin pääsee taas lattialle. Sen sävyt saattavat sopia pienemmän kamarin tapettiin. Ja lattiat varmasti tarvitsevat talvella lämmikettä.Lisää sinisävyisiä mattoja löytyy varastoista, mutta ehkä parhaiten tupaan sopivat kotoa ne, joita ennen olen  pitänyt keittiön lattialla.


Oikeanpuoleisen hapsut kutoja oli palmikoinut ja hän oli nimennyt maton Mustikaksi.


Vasemmanpuoleisessa on pellavaloimi ja sen hapsu rispaantuivat käytössä. Mutta luotto-ompelijani teki maton päihin kangaskanttaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti