sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Omenapuun alla

vanha omenapuu kukkii runsaasti Ihana vanha omenapuu kukkii taas ruhtinaallisesti. Valitettavasti se ei ole minun tontillani, vaan toisella mökillä. Olen moneen kertaan tarkistanut omien omenapuitteni oksat, mutta ei kukan kukkaa!   Viime vuonna kukkia oli  runsaastikin, vaikka  omenanraakileista ei hedelmiä tullutkaan. Olen vähän katkera. Vanhaa omenapuuta ei lannoiteta, ei hoideta muutenkaan, leikataan vaan maltillisesti ja joskus harjataan rungosta irtonaista kuorta pois. Omien omenapuitteni ympärille pistelin viime kesänä reikiä ja ripottelin niihin kalkkia ja lannoitetta. Keväällä ne saivat lisää kalkkia, varovasti leikkasin niitä ja ruiskutin puut kevätruiskutteella, jonka pitäisi estää kirvojen tuhot. Puiden lehdet näyttävät hyviltä, mutta miksi puut  eivät kuki?


Omenapuun alla kuuluu tasainen surina kun pölyttäjät lentelevät kukkien ympärillä.  Ilmeisesti saadaan taas omenoitakin syksyllä.Puun alla on jo kukkien terälehtiä kuin olisi satanut isoja lumihiutaleita.


Kokeilin myös varttamista. Leikkasin vanhasta omenapuuta pieniä oksia ja yritin istuttaa niitä keväällä oman omenapuuni oksiin, mutta eivät ne lähteneet elämään.


Yksi pieni lohdutus on. Toiseen kirsikkaani ilmestyi ensimmäistä  kertaa kukka. Yksi kukka, mutta hyvä alku. Kirsikat ovat hapankirsikoita, mutta kukkivat runsaasti sitten kun kukkimaan ryhtyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti