tiistai 13. kesäkuuta 2017

Viljely vauhdissa

kasvatussäkissä kaksi tomaattia ja yksi kurkku Vihdoin lämmenneet säät ovat saaneet kasvun vauhtiin. Koska tiesin kotiin tulevasta ikkunaremontista jo vuoden vaihteessa, ei mitään kasvatusprojekteja kotona voinut ajatellakaan.  Päädyin tänä vuonn viljelyssä yksinkertaisiin ratkaisuihin. Ostin kasvihuoneeseen viljelysäkin. Sijoitin sen isoon muoviastiaan, jota käytetään rakennuksilla. Säkin alle laitoin oksahaketta. Nyt kun säkki ja kasvit eivät ole lattialla, on niiden hoitaminen helpompaa. Taimet hain mökkipaikkakunnan torilta. Hakumatka osui sen verran myöhäiseen iltapäivään, ettei torilla ollut jäljellä kuin kaksi tomaatintainta. Mutta juuri sen verran tarvitsinkin. Toinen tomaatti on tavallinen, toinen matala pensastomaatti. Lisäksi löytyi vielä yksi pitkä kurkku.


Siinä ne nyt ovat. Muovisäkki ei ole kovin kaunis, niinpä laitoin oksahaketta myös sen päälle.
Perunankasvatus alkoi sisätiloissa. Ihmettelin siiklien outoja versoja. Kunnes muistin, että ripottelin viime vuoden krasseista kertyneitä siemeniä myös perunoiden kasvatuskoreihin, kun muuta paikka ei enää löytynyt. Krassithan sieltä nousivat.


Nypin ne pois ja nyt siiklitkin kasvavat vauhdilla. Juhannuksena kaivan esiin, mitä koreista löytyy ja laitan jotain muuta niiden tilalle.Pelargoniat ovat vielä melko aneemisia pitkän talven jälkeen. Hiukan on jo kukintaa ja väriä.


Muutama hernekin on kasvamassa. Kokeilen, kasvavatko ne nopeammin kasvihuoneessa kuin  ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti