keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Kasvihuoneen kevätkunnostus

Kasvihuoneen kevätkunnostus Kasvihuoneen laseja pestessä mieleen tulee ajatus, että kasvihuone voisi olla vieläkin pienempi. Muuten kyllä ajattelen, että pikkuinen kasvihuoneeni voisi olla huomattavasti suurempikin. Seinien ja lasien pesun jälkeen tein kasvihuoneen takaseinälle sinivalkoisen installaation. Näin Suomi 100-hengessä. Henki kyllä muuttuu, kun pääosin punaiset pelargoniani siirtyvät kasvihuoneeseen.


Viime kesäni ripustin koristelautasia eteisen seinille. Kun niitä siinä katselin, alkoi tuntua, että niitä on seinillä liikaa. Lautaset siirtyivät nyt vuorostaan kasvihuoneen seinälle. Poistin kattokruunusta riippuneet lasiset koristeet. Niihin osui pääni useasti ja osa putosi ja särkyi.


Iso ruukku saa nyt pysyä kasvihuoneessa. Sen siirtäminen on raskasta ja mullan vaihdon jälkeen siihen voi istuttaa jotain uutta. Lattialle pitää vielä raivata tilaa, sillä ostin kasvatussäkin ja se on suurempi kuin kuvittelin. 


Sen verran oli poissaolon aikana tullut lunta, että sitä oli valunut katolta niin paljon, että vieläkin lunta oli jäljellä, vaikka muualta se oli sulanut. Pudonnut lumi on samalla huuhtonut katon.

1 kommentti:

  1. Onpas hauskan näköinen tuo teidän kasvihuone. Enpä ole koskaan nähnyt noin pientä aikaisemmin, mutta varmasti hauska istuskella tuolla vähän vaikka sataisikin. Meillä oli myös nyt viikonloppuna meidän kasvihuoneen valmistelu ja korjausoperaatiot istutuksia varten, niin vähän maalailimme ja vaihtelimme kennolevyjä katolla. Nyt kelpaa taas istutella kaikkea kivaa sinne. Nuo koristelautaset seinällä ovat todella hyvä idea!

    VastaaPoista