sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kasvatusprojekteja

Kasvatusprojekteja Taidan olla myöhässä perunoiden istutuksen kanssa, mutta jotenkin päähäni ei mahdu, että ollaan jo niin pitkällä keväässä kuin ollaan, kun yöpakkasia ja raekuuroja vain jatkuu ja jatkuu. Nyt vihdoinkin hain torilta siemenperunoita, perinteisesti Timoa ja Siikliä. Timoa, joissa olikin jo hyvät idut, toiseen koriin ja Siiklit toiseen. Ne saavat olla talvipuutarhaksi muuttuneessa huussissa siksi, kunnes yöpakkaset helpottavat. Sitten siirrän ne kasvihuoneeseen.


Huussissa on nyt niin paljon kasvatusprojekteja, että sen käyttäminen varsinaiseen tarkoitukseen olisikin jo vaikeaa. Ruukussa kasvavat iiriksen alut.


Toisessa astiassa on gladioluksia, joita en ikinä ennen ole kokeillutkaan. Sipulit näyttävät kuivilta, mutta toivotaan, että niistä jotain kasvaa.


Keväällä leikkaamani pajunvitsat ovat jo lehdessä ja niissä on hyvät juuret. Pihalla kasvava paju tekee vuosittain suoria pitkiä uusia oksia. Leikkaamalla yritän tehdä siitä tiheämpää. Kasvatan pajuista aitaa ulkorakennuksen taakse. Edellisinä vuosina leikatut oksat ovat jo kasvamassa siellä.


Punavartisille pensailleni olen löytänyt nimen. Ne ovat jonkin lajin kanukoita. Joka kevät leikkaan myös niitä. Kohta oksat ovat kukassa, mutta juuria niihin ei pettymyksekseni ole tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti