lauantai 4. maaliskuuta 2017

Pöytävalaisimen muuttumisleikki

Tämän valaisimen hankin alkuaikoina kun mökissä vallitsi sinivalkoinen tuulimyllykoristekausi. Kausi on nyt ohi ja kun en saanut valaisinta helposti myytyä, aloin miettiä sen tuunaamista. Uusvanha valaisin on siinä mielessä hyvä, että sähköt ovat EU- kelpoiset. Monena yönä olen sen valossa pelannut pasianssia  kun olen ollut yksin mökillä ja ulos on laskeutunut täydellinen pimeys.
               
                                               

Minua on häirinnyt se, että valaisimesta on yritetty aika kömpelösti tehdä vanhan näköistä. Metalliosat on maalattu mustalla töhnällä, jota sitten paikoitellen on raapustettu pois. Lampun kupu on nyt silmiini vähän liian koukeroinen.


Kokeilin, lähtisikö musta maali raaputtamalla pois. Ja hups, muutaman minuutin hiomisen jälkeen sitä olikin vain hiukan jäljellä.

Etsin uutta kupua ja lopulta löytyi kaksi vaihtoehtoa. Pyöreä, hiukan yksinkertaisempi lasikupu sekä tavallinen varjostin.Ja tämä varjostin sopi valaisimeen paremmin. Kiinnitykseltäkin se on sopiva, koska varjostinta ei kiinnitetä lamppuun, vaan sen rengas on lampun varren ympärillä. 

                           

                           

Nyt mennään näin. Ja aina voin palata alkuperäiseen versioon.

2 kommenttia:

  1. Kaunis! Pidän varsinkin tuosta sinsestä tuulimylly-kuvasta! Hieno lopputulos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä minusta tuntuu, että tuulimyllykuvioita on mökillä liikaakin. Mutta eihän niitä kaikkia tarvitse pitää esillä.

      Poista