torstai 23. maaliskuuta 2017

Majava ahkeroi rannalla

Majava ahkeroi rannalla Mökille mennessäni käyn yleensä joka kerta katsomassa, mitä rannan asukas, majava, on puuhannut. Nyt se on iskenyt hampaansa entistä paksumpaan puuhun. Ja sen tarkoitus on ilmeisesti kaataa se virran poikki. Puun kaataminen tapahtuu tällä kertaa alavirran puolella mökistäni. Aikooko se tukkia virran ja hukuttaa saunani?
Onneksi virrassa on toinen haara, jota pitkin vesi pääsisi eteenpäin, jos päävirta on tukossa. On siis toiveita, ettei saunani peity  veteen.


Majavan aiemmin tien poikki kaataman puun joku oli siirtänyt syrjään. Mutta rannan asukas ei luovuta. Nyt se on kaatanut toisen puun tien poikki.Ensimmäisenä keväänä mökillä odotin jäiden lähtöä. Eivät ne minnekään lähde, vaan virta kuluttaa jään alapuolelta pois.


Teräville hampaille minullakin olisi käyttöä, majava voisi kaataa niitä puita, jotka kaataa pitää. Jouduin kirveellä hakaamaan poikki jäljellä olevan kahdesta haavasta, jonka olin tappanut kuorimalla niiden rungot leveältä alueelta. Näin kun tekee, haavan ei pitäisi vesoa. Kesällä pitää vielä kaataa sähkölinjan olla olevat lepät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti